Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Klimaatspijbelaars willen serieus genomen worden!

Klimaatverandering raakt ons allemaal, maar juist de jongere generaties krijgen het meest te maken met de klimaatgevolgen.

De staking van scholieren (Youth for Climate) voor een ambitieuzer klimaatbeleid op 7 februari heeft veel teweeg gebracht. Regeringen worden opgeroepen om maatregelen tegen de opwarming van de aarde te nemen.

D66 Bronckhorst is blij met deze ‘klimaatdrammers’. Het feit dat jongeren zich actief uiten over een ambitieuzer klimaatbeleid moet worden beschouwd als een positief signaal van concrete (politieke) betrokkenheid van de jongeren.

Jongeren eisen terecht hun recht op inspraak en invloed op. Het klimaat is zeker voor deze generatie, die nog een lange en qua klimaat spannende toekomst voor zich heeft, wellicht hun belangrijkste zorg.

Hun stem moet dan ook gehoord worden. De tijd van dromen over een betere toekomst is echt voorbij. D66 Bronckhorst zal er als oppositiepartij alles aan doen om Bronckhorst in de groene stand te zetten. Wij willen een schone gemeente en volgen het principe ‘de vervuiler betaalt’.

De tijd voor verandering is aangebroken!

Contact 19 maart 2019

Gepubliceerd op 19-03-2019 - Laatst gewijzigd op 19-03-2019