Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 juni 2020

“Weer gedoe” rond ‘De Boldiek’ in Halle?

Als je als Nederlander iets wil veranderen aan bijvoorbeeld je huis, dan heb je daar in de regel een vergunning voor nodig. Maar niet iedereen vraagt vooraf toestemming. Met regelmaat komt het voor dat er eerst iets gebouwd wordt, en dat er pas daarna om goedkeuring wordt gevraagd.

D66 Bronckhorst vindt het onwenselijk dat de gemeente meewerkt aan het achteraf legaliseren van bouwwerken. Wij denken dat daarmee het beeld kan ontstaan dat als je maar gewoon doet waar je zin in hebt, de gemeente dat later wel legaliseert.

Dat is niet hoe D66 Bronckhorst wil dat we in onze gemeente met elkaar om gaan. Natuurlijk begrijpen wij dat er soms, onbedoeld, situaties ontstaan waarbij legalisering (goedkeuring achteraf) voor de hand ligt.

In het mooie buitengebied tussen Zelhem en Halle ligt het Boelekeerlspad.
Een gebied waar, mede door de rust, de zeldzame boomkikker voorkomt. En tegelijkertijd een locatie met een historie, waar in het verleden veel over te doen is geweest. Veel gedoe, want er zat een ondernemer aan de Boldijk 6, die eerst deed, en daarna eens ging nadenken of en hoe het gelegaliseerd kon worden.

Inmiddels zit er – naar verluidt – een nieuwe ondernemer. Helaas lijkt het erop dat deze ondernemer niet heeft geleerd van de geschiedenis. En ook het college lijkt zich van geen kwaad bewust. Want, het college lijkt mee te willen werken aan – wederom – legalisatie van zonder vergunning (dus illegale) gerealiseerde recreatieappartementen.

Nog vervelender is, dat de ondernemer – naar verluidt – verzuimt om goed overleg te voeren met omwonenden. Dat vinden wij echt niet meer van deze tijd. Al met al reden genoeg om via schriftelijke vragen opheldering te vragen aan het college. ”

Jan Engels
Fractievoorzitter D66 Bronckhorst