Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 april 2020

Bericht van het afdelingsbestuur in coronatijd

We leven in een bijzondere tijd. We doen ons best om zelf gezond te blijven en anderen gezond te houden. Daar moet je dingen voor doen en dingen voor laten. Binnen blijven, anderhalve meter afstand en misschien een telefoonapp. De overheid heeft op dit moment veel invloed op ons leven.

Gelukkig is de impact van het virus hier minder groot dan in het zuiden en westen van ons land waar hotels en evenementenhallen zijn ingericht als ziekenhuis en meer mensen geraakt worden. Onze woonomgeving en onze leefstijl helpen daar mogelijk een handje bij.

‘Na de crisis gaat de wereld er anders uitzien’ hoor je voorspellen. Dat zou mooi zijn, maar dat gaat niet vanzelf. Zonder onze eigen inzet vervallen we zo weer in oude gewoontes. Daarom onze vraag: Wat kunnen we van deze crisis leren? Gaan we door zoals we gewend waren of gaan we ons leven anders inrichten.

Als je hierover wil meedenken, zowel over de inhoud als over de manier waarop we anderen kunnen bereiken, over nieuwe structuren, over productie van essentiƫle hulpmiddelen in eigen land, over korte lijnen in de voedselvoorziening en alles wat we hier maar zouden kunnen realiseren dan zijn we ontzettend blij met je.

Veel veranderingen ontstaan doordat gewone mensen daar zelf mee beginnen. Door idealisme op de werkvloer. Meld je bij ons bestuur en dan gaan we kijken hoe we samen de discussie kunnen aanzwengelen.

Vergeet intussen niet om te reageren op de e-mail van het landelijk bestuur van D66 van 10 april (breng nu je stem uit).

Onze fractie in de gemeenteraad is verantwoordelijk voor de actuele politieke zaken. Op de website van D66-Bronckhorst kun je volgen hoe zij zich door de crisis werken.

Bestuur D66 Bronckhorst
Johanna Prick
Wim Dierssen
wim.dierssen@gmail.com